آرشیو
درباره ما
آپارات اهنگ,دانلود آهنگ شاد و غمگین,دانلود آهنگ عربی,دانلود آهنگ لری,آهنگباز,آهنگدونی,دانلود آهنگ کردی تهران موزیک,دانلود آهنگ شاد عروسی,دانلود اهنگ شاد رقص,دانلود آهنگ شاد تولد,دانلود اهنگ تو ماشین,دانلود آهنگ زنگ گوشی,سایت دانلود اهنگ,آپارات تصادف,آپارات موسیقی,آپارات اهنگ,آپارات کارتون,آپارات فیلم خارجی,آپارات مستند,آپارات کلیپ خنده دار,فیلم کره ای,دانلود سریال کره ای,دانلود فیلم سینمایی کره ای,عکس بازیگران زن ایرانی,عکس بازیگران مرد ایرانی,عکس خوانندگان
قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه,قدیمی ترین بیمارستان در زمان ناصرالدین شاه,در زمان ناصرالدین شاه قدیمی ترین بیمارستان کدام است,اسم قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه,قدیمی ترین بیمارستان تهران , در زمان ناصرالدین شاه قدیمی ترین بیمارستان چیست,نام قدیمی ترین بیمارستان تهران,در زمان ناصرالدین شاه کدام قدیمی ترین بیمارستان تهران است؟
قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه
در زمان ناصرالدین شاه قدیمی ترین بیمارستان تهران کدام است؟
قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه
دربارهٔ وجود قدیمیترین مرکز درمانی ایران مانند برخی بناها و مکانهای دیگر، دیدگاههای متفاوتی وجود دارد؛ اما یکی از مباحثی که دربارهٔ قدیمیترین مرکز درمانی، مریضخانه یا بیمارستان مطرح شده، هرچند افراد محدودی به آن اشاره میکنند، وجود قدیمیترین مرکز درمانی ایران در قم است.
به گزارش انتخاب به نقل ازایسنا: 18 فروردینماه در تقویم رسمی کشور به نام «روز سلامتی» (روز جهانی بهداشت) نامگذاری شده است. به همین مناسبت، توجه به اینکه ایدهی ساخت قدیمیترین مرکز درمانی در ایران از کجا شکل گرفت، ضرورت دارد.
دربارهی وجود قدیمیترین مرکز درمانی ایران مانند برخی بناها و مکانهای دیگر، دیدگاههای متفاوتی وجود دارد؛ اما یکی از مباحثی که دربارهی قدیمیترین مرکز درمانی، مریضخانه یا بیمارستان مطرح شده، هرچند افراد محدودی به آن اشاره میکنند، وجود قدیمیترین مرکز درمانی ایران در قم است
«مریت هاکس» انگلیسی که در سال 1311 با کشتی به سوی ایران آمد، در کتاب سفرنامهی خود به ایران با نام «ایران: افسانه و واقعیت» این قضیه را که مرحوم آیتالله العظمی شیخ عبدالکریم حائری ـ مؤسس حوزهی علمیه قم ـ نخستین مرکز درمانی ایران را در شهر قم بنا کرد، تایید کرده است.
او نوشته است: «دو بیمارستان خوب در قم در دست ساخت است که یکی به همت مردی قمی و دیگری به همت مردی از تهران ساخته میشود. قبل از احداث این دو بیمارستان، خدمات پزشکی منحصر به بیمارستانی قدیمی و 30 تختخوابی بود که از درآمد شخصی مرجع بزرگ روحانی اداره میشد.»
براساس این منبع، یکی از نوادگان مؤسس حوزهی علمیه گفته است: تأسیس این مرکز درمانی احتمالا به سالهای 1303 یا 1304 میرسد. آیتالله العظمی حائری این مرکز درمانی را برای طلبهها ساخته بود که البته مردم عادی نیز به آن مراجعه میکردند. این بیمارستان 30 تختخوابی ظاهرا در کوچهی «حرم» واقع شد بود. این کوچه و بیمارستان اکنون تخریب شده و جزو شبستان جدید حرم حضرت معصومه (س) قرار گرفتهاند.
بیمارستان در تهران
مدارک و مستندات نیز در اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران وجود دارد که بر نظر بیشتر صاحبنظران صحه میگذارد و این گمان را به یقین تبدیل میکند که بیمارستان «سینا» نخستین بیمارستان در ایران است که در زمان ناصرالدینشاه قاجار و امیرکبیر بنا نهاده شده است.
ناصرالدین شاه در یکی از سفرهایش به کشورهای غربی، با مشاهدهی بیمارستانها، پس از بازگشت به تهران تصمیم گرفت تا بیمارستانی را در تهران دایر کند. به همین دلیل، ناظم الاطبا، پزشک مخصوص خود را مأمور تأسیس نخستین بیمارستان تهران کرد.
ناظم الاطبا در سال 1290 هجری قمری نخستین بیمارستان تهران و ایران را در خیابان مریضخانه (میدان حسنآباد) کنونی و در محلهای به نام «هشت گنبد» تأسیس کرد.
این بیمارستان تا سالها به نام «مریضخانه دولتی» نامیده میشد. پس از آنکه این بیمارستان شروع به فعالیت کرد، ناظم الاطبا به ناصرالدینشاه پیشنهاد کرد تا در این بیمارستان، پزشکان تربیتشدهی ایرانی به معالجهی بیماران بپردازند. پس از آن و با موافقت ناصرالدینشاه، تدریس رشتهی طب در مدرسهی دارالفنون پذیرفته شد و هر سال تعدادی دانشجو بهمنظور فراگیری دانش پزشکی به این مدرسه وارد میشدند. این دانشجویان همزمان در مریضخانهی دولتی و تحت نظر پزشکان غربی به کارآموزی میپرداختند.
«مریضخانه دولتی» پس از چندی در سال 1319 به پاس زحمات پدر طب ایران به نام بیمارستان «سینا» نامگذاری شد. این بیمارستان سالهای متمادی، محلی برای درمان بیماران بود.
یک پژوهشگر تاریخ و محقق در این زمینه معتقد است: بیمارستان سینا نخستین بیمارستان ایران و تهران است که اکنون در خیابان امام خمینی (ره) قرار دارد. این بنا در دورهی ناصرالدینشاه به نام «مریضخانهی دولتی» ایجاد و یک فضای بیمارستانی ساخته شد که در دورهی پهلوی اول بهطور کامل تخریب و از آن زمان تا دورهی پهلوی دوم به جای آن بیمارستان سینا بازسازی شد و توسعه پیدا کرد که پس از مدتی در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسید.
بیمارستان نجمآبادی
سیداحمد محیط طباطبایی دربارهی نخستین درمانگاه تهران توضیح داد: درمانگاه «نجمآبادی» (وزیری) در کوچهی «سخنور» بین ولیعصر (عج) و شیخهادی ساخته شد. این مکان که اکنون غیرفعال است، در دوم شهریورماه 1377 در فهرست آثار ملی ثبت شد.
براساس تابلوی اطلاعاتی که روی دیوار این بنا توسط سازمان زیباسازی شهرداری تهران نصب شده است، بیمارستان «وزیری» با وصیت میرزا عیسی توسط حاج شیخ هادی نجمآبادی در فاصلهی سالهای 1275 تا 1279 هجری شمسی ساخته شد. این بیمارستان پس از چند سال فعالیت مستمر در سال 1350 مستهلک و به متولی وقت برگردانده شد. در سال 1355 وزارت بهداری وقت، بیمارستان را با هدف ساخت بیمارستانی جدید تخریب کرد، اما هیچ اقدامی صورت نگرفت تا اینکه در سال 1360 تعدادی از پزشکان و افراد خاندان نجمآبادی بخشی از بنا را بازسازی کردند.
البته به گفتهی یکی از ساکنان این منطقه، هنوز وضعیت ساختمان بیمارستان «وزیری» بلاتکلیفی است.
رییس ایکوم ایران در ادامهی سخنانش اظهار کرد: پس از ساخته شدن نخستین بیمارستان توسط ناصرالدینشاه یک داروخانه نیز در خیابان چراغبرق (امیرکبیر کنونی) ساخته شد که حالا وسایل مربوط به آن در موزهی تاریخ پزشکی ایران بهنمایش گذاشته شده است. هرچند در دورهی رضاشاه 12 داروخانهی مدرن در محلهی عودلاجان توسط یهودیها ایجاد شد، اما اکنون بسیاری از آنها از بین رفتهاند.
محیط طباطبایی بیمارستان «نجمیه» را یکی دیگر از بیمارستانهای تاریخی تهران دانست که توسط مادر دکتر مصدق (ملک تاج خانم نجم السلطنه) در دورهی پهلوی در سال 1306 ساخته شد و در مردادماه 1382 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
ساختمان اصل «ترومن»
او با اشاره به احداث ساختمانی به نام ساختمان «اصل 4» در خیابان «سروشالدین تقوی» نبش کوچهی «بهداشت» در سالهای پیش از انقلاب، گفت: این ساختمان را آمریکاییها در آن زمان با هدف سروسامان دادن به وضعیت بهداشت مردم ایران ایجاد کردند و اقداماتی مانند واکسیناسیون کودکان و درمان مردم در آن زمان در این ساختمان انجام میشد.
محیط طباطبایی وضعیت کنونی این ساختمان را نامناسب ارزیابی کرد و افزود: این ساختمان در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده و مسکونی است و بنای آن وضعیت مناسبی ندارد.
نصرالله حدادی نیز بیمارستان سینا را نخستین شفاخانهی ایرانی دانست که در دورهی قاجار ساخته شد و گفت: نخست این بیمارستان به نام «احمدی» شناخته میشد و پس از بازسازی دوباره، بیمارستان سینا نام گرفت.
این پژوهشگر تهران قدیم دربارهی ساختمان «اصل چهار» نیز اظهار کرد: این ساختمان که با عنوان ساختمان اصل «ترومن» از سال 1329 تا چند سال پیش از انقلاب فعالیت میکرد، دربارهی اصلاح نژاد چهارپایان، اصلاح فرهنگ، اصلاح وضعیت بهداشت و دیگر اقداماتی که میتوانست ایران را به سمت آمریکایی شدن ببرد، کار میکرد.
وی با اشاره به وجود چند ساختمان با این عنوان در تهران، اضافه کرد: در یک کلمه، نقش این ساختمان شکلدهی زندگی ایرانیان در وضعیت بهتر بود که با توجه به هدف آن که قصد داشت زندگی ایرانیها را به سمت آمریکایی شدن سوق دهد تا دوران انقلاب بیشتر نتوانست دوام آورد.
براساس باورها و حرفهایی که سینهبهسینه ساکنان قدیمی روستای تاریخی ابیانه رسیده است تا سه سال پیش، قدیمیترین درمانگاه روستایی ایران که 60 سال پیش ساخته شده بود در این روستا قرار داشت؛ اما اوایل فروردینماه 1388 با هدف ساخت خانهای ویلایی برای پرسنل ادارهی بهداشت و درمان شهرستان نطنز توسط این اداره تخریب شد....
قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه
برچسب ها:قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه,قدیمی ترین بیمارستان در زمان ناصرالدین شاه,در زمان ناصرالدین شاه نام قدیمی ترین بیمارستان چیست,کدامیک قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه است؟,قدیمی ترین بیمارستان ناصرالدین شاه
قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه - ویکیپدیا
www-wikipedia.blogsky.com/.../قدیمی-ترین-بیمارستان-تهران-در...Translate this page
3 hours ago - دربارهٔ وجود قدیمیترین مرکز درمانی ایران مانند برخی بناها و مکانهای دیگر، ... تبدیل میکند که بیمارستان «سینا» نخستین بیمارستان در ایران است ...
قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه - ویکیپدیا
wikipedia.nasrblog.com/در-زمان-ناصرالدین-شاه-قدیمی-ترین-بیما...Translate this page
22 mins ago - برچسب ها:قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه,قدیمی ترین بیمارستان در زمان ناصرالدین شاه,در زمان ناصرالدین شاه قدیمی ترین ...
قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه؟؟؟؟؟ – خبر خوان هوشمند ...
news.75download.com/قدیمی-ترین-بیمارستان-تهران-در-زمان-ناص/Translate this page
2 days ago - ناصرالدین شاه در یکی از سفرهایش به کشورهای غربی، با مشاهدهی بیمارستانها، پس از … از آن زمان تا دورهی پهلوی دوم به جای آن بیمارستان سینا ...
قدیمی ترین بیمارستان تهران زمان ناصرالدین شاه - نیم کیلو
nimkilo.ir/search/?...قدیمی+ترین+بیمارستان+تهران+زمان+ناصرال...Translate this page
آکاایران: در این روز ناصرالدین شاه قاجار که به شکرانه پنجاهمین سالگرد سلطنت به زیارت حضرت عبدالعظیم در شهر ری رفته بود در قیل و قال مردم در لحظه خروج از حرم با ...
قدیمیترین بیمارستانهای ایران - شفاف
www.shafaf.ir/fa/news/106080/قدیمیترین-بیمارستانهای-ایرانTranslate this page
دربارهٔ وجود قدیمیترین مرکز درمانی ایران مانند برخی بناها و مکانهای دیگر، ... تبدیل میکند که بیمارستان «سینا» نخستین بیمارستان در ایران است که در زمان ناصرالدینشاه ... ناظم الاطبا در سال ۱۲۹۰ هجری قمری نخستین بیمارستان تهران و ایران را در خیابان ...
در زمان ناصرالدین شاه قدیمی ترین بیمارستان تهران کدام است؟
ji1.ir/2016/07/17/زمان-ناصرالدین-شاه-قدیمی-ترین-بیمار/Translate this page
13 mins ago - ۲ روز پیش – قدیمی ترین بیمارستان تهران زمان ناصرالدین شاه – نیم کیلو. nimkilo.ir … نخستین بیمارستان در ایران است که در زمان ناصرالدینشاه ...
Images for قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاهReport images
Image result for قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه
Image result for قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه
Image result for قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه
Image result for قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه
Image result for قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه
More images for قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه
قدیمیترین بیمارستانهای ایران کجاست؟
www.entekhab.ir/.../قدیمیترین-بیمارستانهای-ایران-کجا...Translate this page
Entekhab
دربارهٔ وجود قدیمیترین مرکز درمانی ایران مانند برخی بناها و مکانهای دیگر، ... که بیمارستان «سینا» نخستین بیمارستان در ایران است که در زمان ناصرالدینشاه قاجار و ... ناصرالدین شاه در یکی از سفرهایش به کشورهای غربی، با مشاهدهی بیمارستانها، پس از ... ناظم الاطبا در سال 1290 هجری قمری نخستین بیمارستان تهران و ایران را در خیابان ...
قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه چه نام دارد
blog-news.rozblog.com/Forum/Post/9Translate this page
2 hours ago - قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه چه نام دارد قدیمی ترین بیمارستان تهران در زمان ناصرالدین شاه,نام قدیمی ترین بیمارستان تهران در ...
قدیمی ترین بیمارستان تهران - جوونی | جدیدترین اخبار روز ایران و دنیا
www.javuni.ir/news/115503Translate this page
3 hours ago - ... مرا شفا دهد. آیه فوق در سردر نخستین و قدیمی ترین بیمارستان تهران حک شده است. ... قدیمی ترین بیمارستان تهران زمان ناصرالدین شاه - نیم کیلو.
-
تعداد بازديد : ۲۸۲ |
نویسنده: omidbox nosrti |
۰ نظر
آخرین مطالب
- کلیپ و ماجرای خداحافظی هومن برق نورد از تلویزیون + عکس و فیلم همسرش
- آهنگ تیتراژ برنامه دستخط سامان جلیلی با لینک مستقیم
- عکس/ تصادف شدید بنز E کلاس سری 5 دیشب در تهران + علت و ماجرا
- دلیل خداحافظی هومن برق نورد از تلویزیون + عکس همسرش
- ماجرای بازداشت رضا کیانیان و جمعی از هنرمندان بخاطر برگزاری جشن فساد!!!!+عکس
- عکس: ترکیب خنده دار صورت ملیکا زارعی و رامبد جوان!
- انواع مدل آرایش لایت چشم عروس قهوه ای طرح جدید 96 – 2017
- انواع مدل طراحی ناخن ساده و شیک با طرح های جدید سال 96 – 2017
- عکس های خانوادگی نگار عابدی ، دختر و همسر سابقش + بیوگرافی کامل
- مجموعه 1000 استاتوس و جوک خفن ، داغ و بی ادبی ویژه سال 95 – 2016
مطالب پربازدید
- دانلود اخرین ورژن تلگرام فارسی برای کامپیوتر ویندوز
- اخرین و جدید ترین ترفند و رمز های بازی pes 2016
- نبرد مشهور ناپلئون چیست؟نام و اسم رزم و جنگ معروف ناپلئون بناپارت ناپلون
- کد رمز و تقلب بازی فوتبال 2017 کامپیوتر | کرک PES 2017 برای pc
- دانلود مستقیم رمان افسونگر با فرمت apk, epub, jar, pdf
- علی دایی تصادف کرد و به کما رفت+عکس
- دانلود مستقیم رمان مرد بدلی جاوا، اندروید،pdf، ایفون
- جدید ترین تصاویری از زن ایرانی قهرمان پرورش اندام
- دانلود مستقیم رمان نگاه سرد تو اندروید ، PDF و آیفون
- دانلود رمان روشنایی مثل آیدین با فرمت apk, epub, jar, pdf