خواص و فواید چای ترش
این چای که در ایران به چای مکی یا قرمز معروف است یک جایگزین مناسب برای نوشیدنی های پرشکر و آبمیوه های حاوی ترکیبات سنتتیک، از جمله شیرین کننده های مصنوعی و یا شربت ذرت با فروکتوز بالا می باشد.
رنگ قرمز کاسبرگ آن به عنوان نوشیدنی و رنگ خوراگی کاربرد دارد.
از اجزای شیمیایی کاسبرگ این گیاه (با نام علمی : L.Hibiscus sabdariff) که از اجزای اصلی در فعالیت های فیزیولوژیکی هستند می توان به آنتوسیانین ها و پلی فنول ها اشاره کرد که تاثیرات مربوط به سلامت این چای ناشی از این مواد هستند.
فواید مصرف چای ترش
۱٫ برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی مفید است.
۵٫ به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان ها، باحذف رادیکال های آزاد به حفاظت از سلول های بدن کمک می کند.
۶٫ بهبود پروفایل لیپیدی به علت داشتن موسیلاژ، پکتین، آنتوسیانین، پلی فنول ها، اسید هیبیسکوس و اسید سیتریک (از اثرات آنتی اکسیدانی آنتوسیانین ها مهار اکسیداسیون LDL کلسترول می باشد که مانع تصلب شرایین می شود.)
۷٫ مصرف روزانه ۲ فنجان از این چای به بهبود جریان خون، تمدد اعصاب و کاهش وزن کمک می کند.
لاغری با چای ترش
امروزه با افزایش شیوع اضافه وزن و چاقی که به دلیل سبک زندگی نامناسب از جمله نداشتن فعالیت بدنی کافی و همچنین افزایش مصرف غذاهای آماده رخ داده است، افراد راه های گوناگونی را جهت کاهش وزن امتحان می کنند.
مطالعات نشان داده اند چای ترش در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش، با مکانیسم کاهش جذب کربوهیدرات ها، روند کاهش وزن را تسهیل می کند.
موارد منع مصرف چای ترش
نحوه مصرف چای ترش
گل های چای را درآب جوش ریخته و برای مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید. پس از آن گلبرگ ها را دور ریخته و با اضافه کردن کمی لیمو ترش، دارچین یا عسل از مصرف چای لذت ببرید.
همچنین می توانید چای ترش را در یخچال و یا فریزر قرار داده و از آن به صورت یک